Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

THE MAD GHOUL

1943  ΗΠΑ
Είδος  Τρόμου  (Κείμενο 3)

Σκηνοθεσία            Τζέιμς Χόγκαν (1890-1943)
Σενάριο                  Πολ Γκάντζελιν, Μπρέντα Βάισμπεργκ, Χανς Κράλι

Παίζουν                 Τζορτζ Ζούκο, Ντέιβιντ Μπρους, Έβελιν Άνκερς

Υπόθεση                 Ένας μεσήλικας καθηγητής χημείας ερωτεύεται μία νεαρή τραγουδίστρια και βάζει στόχο να την κατακτήσει. Για να το καταφέρει όμως πρέπει πρώτα να βγάλει από τη μέση τον φοιτητή ιατρικής αρραβωνιαστικό της.

Ζόμπι με νυστέρι, δεν έχουμε ξαναδεί.
Ο σατανικός Δρ Μόρις για να καταφέρει να κερδίσει την όμορφη τραγουδίστρια Ιζαμπέλ, παρασύρει τον αφελή φοιτητή Τεντ Άλισον στο εργαστήριό του και δοκιμάζει επάνω του το αρχαίο μυστικό των Μάγιας που ο ίδιος αποκαλεί "ζωή στο θάνατο". Είναι γνωστό οτι οι Μάγιας στα τελετουργικά τους περιελάμβαναν ανθρωποθυσίες με την μέθοδο του αποκεφαλισμού και της εξαγωγής της καρδιάς ζωντανών θυμάτων. Σε αυτό το γεγονός βασίζεται η ιστορία του μανιακού Δρ Μόρις ο οποίος δεν διστάζει να ζομποποιήσει τον ταλαντούχο φοιτητή χειρουργικής προκειμένου να πετύχει τους σκοτεινούς του σκοπούς.
Πρόκειται για ένα σκοτεινό μακάβριο ανατριχιαστικό ταινιάκι χαμηλού προϋπολογισμού, με υποβλητική ατμόσφαιρα, πινελιές μαύρου χιούμορ και πολύ καλές ερμηνείες, που διαθέτει την σεναριακή πρωτοτυπία, το σκλαβάκι ζόμπι με τις χειρουργικές ικανότητες να αποκτά επίγνωση της κατάστασής του και να μεθοδεύει την εκδίκησή του. 
Είναι η τελευταία ταινία του σκηνοθέτη Τζέιμς Χόγκαν ο οποίος πέθανε αμέσως μετά τα γυρίσματα και πριν καν η ταινία του προβληθεί στις αίθουσες.

Θα βρείτε τον Ελληνικό υπότιτλο σε δική μου μετάφραση (εξ' ακοής)  ΕΔΩ:

Η βαθμολογία μου: 8/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου