Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

I AM WAITING (Περιμένω)

1957 Ιαπωνία
Είδος Νουάρ 
Πρωτότυπος τίτλος:  ORE WA MATTERU ZE

Σκηνοθεσία                 Κορεγιόσι Κουραχάρα (1927-2002)
Σενάριο                       Σιντάρο Ισιχάρα

Παίζουν                      Γιουχίρο Ισιχάρα, Μίε Κιταχάρα

Υπόθεση                     Ο Ζόζι Σιμάκι, ιδιοκτήτης εστιατορίου και πρώην πυγμάχος, εμπλέκεται με τον υπόκοσμο όταν σώζει μιά κοπέλλα που επιχειρεί να αυτοκτονήσει.


Η νεαρή και όμορφη Σάικο (Ρέικο) που δουλεύει σαν τραγουδίστρια σε καμπαρέ, φτάνει σε κατάσταση απελπισίας και αποφασίζει βάλει τέλος στη ζωή της. Η τύχη όμως φέρνει στο δρόμο της έναν πρώην πυγμάχο ο οποίος την πείθει να τον ακολουθήσει στο εστιατόριό του. Στις επόμενες ημέρες, οι δύο νέοι γνωρίζονται καλύτερα και, παρά το βαρύ παρελθόν που εγκλωβίζει τα συναισθήματά τους, αρχίζει να αναπτύσσεται ανάμεσά τους ένα ειδύλλιο το οποίο θα διακοπεί βιαίως από τους γκάνγκστερς που θεωρούν οτι η κοπέλλα τους ανήκει.
Η ταινία είναι ένα καλογυρισμένο μελαγχολικό νουάρ με έντονα δραματικά στοιχεία, άφθονο ρομαντισμό, ωραίο ρυθμό, καλή φωτογραφία και συμπαθέστατη δυτικότροπη μουσική επένδυση. Οι χαρακτήρες είναι γοητευτικοί και η υπόθεση κρατά το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τέλος.
Προς το τέλος της δεκαετίας του 1950 τα Αμερικάνικα νουάρ και τα Γαλλικά αστυνομικά ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ιαπωνία, γεγονός που έστρεψε την παλαιότερη εταιρεία της Ιαπωνίας Νικάτσου στην παραγωγή αντίστοιχων ταινιών. Το συγκεκριμένο νουάρ είναι η πρώτη του Κουραχάρα και αυτή που τον καθιέρωσε σαν έναν από τους σημαντικούς σκηνοθέτες της χώρας του.

Θα βρείτε τον Ελληνικό υπότιτλο σε δική μου μετάφραση ΕΔΩ

Η βαθμολογία μου : 8/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου